Wednesday, November 4, 2009

Αρνάκι μαροκανικο

Την περασμένη κυριακή είχα επισκέψεις. Τρεις πολύ καλές και αγαπημένες φίλες θα ερχόντουσαν για φαγητό. Οποτε άρχισα να ψάχνω τους τσελεμεντέδες μου για να βρω μια συνταγή της προκοπης. Αποφάσισα να φτιάξω ossobucco αλλα δυστυχώς ο κρεοπώλης της εμπιστοσύνης μου είχε κλείσει ήδη. Στο μεταξύ προέκυψε και μια επίσκεψη στον παιδίατρο για τα μικρούλια και έτσι δεν πρόλαβα καν να πάω για ψώνια. Μετά από μια σύντομη ματια στην κατάψυξη είδα ότι είχα ένα μπούτι αρνίσιο. Έλα όμως που το αρνί είναι δύσκολο κρέας και είναι πολλοί αυτοί που λένε ότι τους μυρίζει και δεν το τρώνε.. από το να την βγάλουμε όμως με krackers και καφέ αποφάσισα να το φτιάξω και ο θεός βοηθός. Η πρώτη συνταγή που μου ήρθε στο μυαλό και που θα περιόριζε κατά πολύ την αρνίλα ήταν μια του jamie Oliver. Μπουτάκι από αρνί, μαριναρισμένο σε γιαούρτι και δυόσμο. Ευτυχώς είχα και δυόσμο στη γλάστρα μου και κολίανδρο στην κατάψυξη και από γιαούρτι δόξα το Βούδα, από τότε που γέννησα και έχουμε ακόμα μπόλικα κιλάκια για χάσιμο τα γιαουρτάκια και τα υγιεινά τρόφιμα δίνουν και παίρνουν στο σπίτι μας.


Στο αρνί μας τώρα. Αφού το ξεπάγωσα, αφαίρεσα το κόκαλο προσεκτικά και καθάρισα το λίπος ώστε να μην μυρίζει. Το έκοψα έτσι ώστε να ανοίγει σαν βιβλίο και να χει παντού το ίδιο πάχος. Κατόπιν ετοίμασα την μαρινάδα με τα εξής υλικά

500 gr Γιαούρτι
4 σελίδες σκόρδο
Χυμό από μισό λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι,
1 κουταλια της σούπας σπόρους κόλλιανδρου κοπανισμένους
½ κούπα ρεβίθια βρασμένα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ματσάκι δυόσμο
1 ματσάκι κολίανδρο

Πολτοποίησα όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και πασάλειψα με αυτά το κρέας το οποιο μετά το έβαλα σε μια σακούλα και στο ψυγείο.

Την άλλη μέρα προθέρμανα τον φούρνο στους 190 βαθμούς, άπλωσα το αρνί στην σκάρα του φούρνου και αφού έβαλα από κάτω ένα ταψί με διαφορα λαχανικά το ψησα για 1 ώρα!



Το αρνάκι έγινε υπέροχα μαλακό και νόστιμο. Παρόλα αυτά.. στην μια την φίλη μου δεν πολυάρεσε..είπε ότι είναι θέμα συνήθειας.. το φάγε όμως παρόλα αυτά γιατί μετά το δεύτερο κομμάτι είπε ότι το συνήθισε. Η δεύτερη είπε ότι είναι πεντανόστιμο και το φάγε όλο. Η τρίτη δεν είπε τίποτα..μονο μούγκρισε λίγο... τώρα αυτό δεν ξέρω αν ήταν καλο η κακό.... και ντράπηκα και να ρωτήσω κιόλας. Ο άντρας μου πάντως είπε ότι ήταν πολύ νόστιμο αλλα δεν θα ήταν άσχημη ιδέα την επομενη φορα να σερβίρω και κάποιο dip μαζί...μετά θυμήθηκα ότι ο jamie πρότεινε να κρατήσουμε ένα μέρος της μαριναδας την οποια θα σερβίρουμε σαν dip..ήξερε ο άνθρωπος τι λεγε! 4 φορες όμως που το χα φτιάξει....πάντα το ξεχνούσα... την επομενη φορα όμως...
Παρόλα αυτά το προτείνω ανεπιφύλακτα γιατί είναι πραγματικά πολύ νόστιμο.

Και που στε...σε λίγες μέρες αρχίζουμε με τα χριστουγεννιάτικα.. stollen και έτσι.... so stay tune…

2 comments:

  1. μπα σε καλό σου νυχτιάτικα...πάλι επιδρομή στο ψυγείο θα κάνω...εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με το αρνί (γιατί έχω με τίποτα άλλο;...) ούτε μου μυρίζει ούτε μου ξυνίζει, μπορώ να εκτιμήσω μια χαρά τη συνταγή σου..αχ ναχα μια μερίδα τώρα...

    ReplyDelete
  2. Kalhmera koritsaki mou! Oute kai ego exo provlhma me oti ti fagosimo :))
    Filia kai kalh sou mera!

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails